Friday, September 22, 2006

Pontianak

With my kids, never ever mention if you want to bring them somewhere or if someone’s coming IN ADVANCE! They’ll keep asking. When, bila, dah pukul brapa ni ibu, lambat lagi ke? ARRRGGGGHHHHH!!!!! When the time comes, let’s go kids. When I just couldn’t take it anymore, I’ll warn them, “Jangan bagi Ibu naik angin!!!” Iman will say “Ibu, Ustaz cakap kalau kita banyak angin, kena kentut, mesti angin kurang. Ibu kenala kentut banyak sikit, nanti Ibu tak marah Iman”. Hmmm… kureng asem…!!!!! Should I marah or just senyum kambing.

Hubby did mention about me being a monster-mom in one of his entry. Come to think of it…He’s right. When it comes to yelling and getting angry with the kids, I think even Pontianak will surrender…muahaha.a…….

4 comments:

13may said...

kalau tak busuk, boleh la kentut byk2...hahahaha...

ps: selamat berpuasa:)

McBudu said...

Beza a mom and a pontianak: A mom menjerit bila marah, pontianak menjerit bila dia happy! Selamat menyambut Ramadhan.

Mazudi said...

Mesti ker dalam sehari tu kena jerit jerit kat anak, macam wife aku selalu buat tu. Sabar jer la. "pembawaan budak tu" in-law cakap.

nalisa said...

heh heh heh

amboi kan main innocent anak u cakap ye.... ada lak naik angin release ngan kentut... kah kah kah... kelakarnya...

ingatkan I sorang je yang jerit jerit kat anak2.... U pun sama ye...

apa nak buat.. bila kita cakap baik2 diorang tak dengarkan...

kenalah bunyikan 'semboyan' kita ni hah... kalau tak pun macam dgn anak I ni esp yg boy tu kena tangan pun 'bercakap' sekali, baru dia reti... itupun sekejap je fahamnye...

kalau u monster mom, my hubby call me mama rimau/singa...